lørdag den 25. april 2009

Ændring af tronfølgerloven

Her har vi det endelige bevis på, at Folketingets medlemmer ikke regner os for andet end stemmekvæg, der kan gennes i den ene eller anden retning efter forgodtbefindende. Sidste gang tronfølgerloven blev hevet frem var det for at få stemmekvæget til at deltage i grundlovsafstemningen. Det var ved den lejlighed Margrethe ved en lov med tilbagevirkende kraft blev til tronfølger. Hvem har ellers haft glæde af det?

Nu skal vi igen til rette en petitesse, kan det ikke være så uendeligt ligegyldigt, hvem i den familie, der ved et tilfælde skal kaldes regent.

I sin tid, da kongeværdigheden blev taget alvorligt, blev kongen den, der anførte de drabsmænd, der skilte landet af med den forrige, men senere skulle kongen vælges af stænderforsamlingen. Det blev senere erstattet af den nuværende ordning, hvor embedet går i arv. Når den slags findes f.eks. i Nordkorea, så kan enhver se, hvor utidssvarende det er.

Derfor: Stem ved de afstemninger. der har en smule betydning, men stem blank ved denne tåbelige afstemning. Lad de royale ugeblade om at beskæftige sig med det vås.

Jeg har tænkt at skrive tværs over sedlen: Forøvrigt synes jeg monarkiet skal afskaffes.

Ingen kommentarer: